Efézusi levél – bibliaóra

Efézusi levél- NEM VAGY EGYEDÜL!!

Tartja: Dr. Ormóshegyi Zoltán református lelkipásztor

A HÁIHA közösség 2. zoom-os Bibliaóra-sorozata, mely 2022. október 5-én, magyar idő szerint 19 órai kezdéssel indítottunk el; ahogyan erről már hírt adtunk korábban! (https://episzunago.com/?ps=1433)

Csodálatos jó hírünk van, mert az ébredés folytatódik! Isten szerelmes levele után Isten életünkre, egyházunkra vonatkozó tervét fogjuk tanulmányozni az Efézusi levél alapján. Isten terve meghaladja minden álmunkat és elképzelésünket. Kálvin kedves levelét, az apostoli levelek királynőjét fogjuk Isten segítségével együtt tanulmányozni.

A bűn rendetlenségében, káoszában élő korunkban azt nézzük meg, hogy mi Isten terve az életünkkel, miért nem élhetünk robinson keresztyénséget, miért van szükségünk egymásra és az egyházra minden gyarlósága ellenére is.

Mi Isten terve az egyénnel, az egyházzal, az emberi kapcsolatainkkal?

Amikor családi-, munkahelyi közegben vagy, és nincs hívő barátod, hitben járó testvéred, hitben járó házastársad, akkor igazán egyedül tudod érezni magad. Nincs kivel megbeszélni Isten csodálatos dolgait, a reggeli Igét megbeszélni, az Úr ígéretét megosztani, megpróbáltatásban másokat bátorítani, vagy megpróbáltatásban meghallani, hogy hívő testvéred, hogy tudott továbblépni…

Amikor úgy tűnik “minden ellened van”: sem a családi-, sem a munkahelyi-, sem az anyagi helyzeted, sem egészséged, sem hivatásodban, és munkádban nem alakulnak jól a dolgaid, nem találod a helyed, és szinte senkivel nem tudod ezt megbeszélni…

Amikor külföldön élsz, és nincs lehetőséged magyar nyelvű igei alkalmakra jönnöd fizikailag, ahol testvéri közösségben meg tudnád élni a Krisztus szeretetét, EGYLELKŰ-ségben, gondolkodásban, beszélgetésben… Kell tudnod: NEM VAGY EGYEDÜL!

Szeretettel várunk Bibliaóránkra, ahol az igei tanítás mellett bizonyságtételek, építő beszélgetések, felmerülő kérdések megválaszolása mellett vidám bibliai játékokkal is épülhetünk egymás hite által.

REGISZTRÁCIÓHOZ KÉRJÜK, ÍRJANAK EMAILT AZ ALÁBBI CÍMRE: foszervezo@episzunago.com